Doordat we onze vrijetijd steeds vaker in de buitenlucht doorbrengen en zonvakanties steeds populairder worden, neemt het aantal mensen met huidbeschadiging door de zon de laatste jaren enorm toe. Door langdurige blootstelling van de huid aan zonlicht ontstaat zonbeschadiging. Vooral een lichte- en een kinderhuid zijn extra kwetsbaar voor UV-straling. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico dat je op latere leeftijd huidproblemen krijgt, zoals rimpels, pigmentvlekken, goedaardige huidtumoren en huidkanker.

Licht en warmte die de zon ons geeft zijn belangrijk voor ons welzijn en humeur. Zonlicht speelt ook een belangrijke rol bij de aanmaak van vitamine D in ons lichaam.

Onze huid heeft een beschermingsmechanisme tegen UV-straling, maar de huid kan niet alle UV-straling tegenhouden. Het voorkomen van huidbeschadiging is beter dan genezen, dat geldt zeker voor zonbeschadiging. Daarom is het van belang dat de huid goed tegen de zon beschermd wordt.

Het advies is:

  • Zorg dat je niet verbrandt
  • Smeer met een zonnebrandcrème factor 30 of 50
  • Draag UV beschermende kleding en een beschermende pet of hoed

Met onze collectie UV beschermende kleding voor kinderen en volwassenen, ben je beschermd tegen schadelijke UV straling. De hoogst mogelijke factor is SFP/UPF50+. Deze factor houdt 98% van de UV-staling tegen. Een droog wit t-shirt biedt bijvoorbeeld een bescherming van SPF/UPF15