Het wordt langzaam mooier weer en heb daardoor de laatste tijd veel berichten in de media langs zien komen met betrekking tot het gevaar van de zon. Afgelopen week stond op de site van RTL nieuws dat een zongebruinde huid allesbehalve gezond is en dat we af moeten van het schoonheidsideaal, daar wordt al jaren door dermatologen en het KWF voor gewaarschuwd. 52% van de kankerdiagnoses is namelijk huidkanker en het aantal neemt alleen maar toe. Het artikel kan je lezen via de volgende link:

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5227721/zongebruinde-huid-niet-gezond-schoonheidsideaal-kankerverwekkend

Radar Tros heeft nog niet zolang geleden een artikel gepubliceerd over de toevoeging van SPF in make-up of dagcrème, daarin wordt aangegeven dat een toevoeging daarvan je een geringe bescherming biedt tegen de zon. Wil je het artikel in zijn geheel lezen? Dit kan via de volgende link:

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/biedt-spf-toegevoegd-aan-make-up-of-dagcreme-voldoende-bescherming-tegen-de-zon/

Op twitter kwam ik het een stukje van het IKNL (Intergraal Kankercentrum Nederland) tegen waarin zij aangeven dat vooral kinderen, buitenwerkers en buitensporters beter beschermd moeten worden tegen uv-straling van de zon. Jaarlijks komen er 70.000 nieuwe patiënten bij, dat is een flinke stijging. Het advies is om niet alleen zonnebrandcrème te smeren, maar ook het dragen van UV beschermende kleding wordt sterk aanbevolen.

Bescherm jezelf en je geliefden tegen de schadelijke UV-straling.  

LEES OOK